Wat wij bereiken

Onze jaarverslagen

Wat wij bereiken en hoe we dit bereiken rapporteren wij ieder jaar in ons jaarverslag:
Kids2School Jaarverslag 2021
Kids2School Jaarverslag 2020
Kids2School Jaarverslag 2019
Kids2School Jaarverslag 2018
Kids2School Jaarverslag 2017
Kids2School Jaarverslag 2016
Kids2School Jaarverslag 2015

Onderstaande vier kinderen die via Kids2School naar school gaan, zijn een illustratie van wat school voor kinderen in Gambia betekent en wat zij in de toekomst willen bereiken.

Fatou

Fatou droomde er altijd van om naar school te kunnen gaan. Maar net als veel kinderen in Gambia komt zij uit een arm en groot gezin. Met nog drie zusjes en vier broertjes is er nauwelijks geld voor eten, en dus zeker geen kans voor Fatou om naar school te gaan. Met de hulp van een sponsor gaat Fatou nu al vier jaar naar school. Ze is inmiddels 12 jaar en zit in de vierde klas van St. Aidan’s Lower Basic School. Fatou kan nu haar grote droom realiseren, namelijk het volgen van goed onderwijs.

Bengali

Bengali is 11 jaar. Ook hij komt uit een groot gezin met nog vier zusjes en drie broertjes. Hij houdt van voetballen met zijn vriendjes op de compound. Maar Bengali weet op zijn jonge leeftijd ook al wat hij wil. Hij wil zijn land helpen! En daarom wil hij naar school. Hij heeft ook vier jaar geleden een sponsor gevonden en zit nu bij Fatou in de klas. Hij doet hard zijn best om goede punten te halen, en dat lukt hem aardig.

Abdul

Abdul is een slimme jongen, en soms ook een beetje ondeugend. Hij heeft nog twee zusjes en twee broertjes. Zijn vader leeft helaas niet meer en nu zorgt zijn oom voor het gezin. Ook hij kon niet naar school door armoede. Maar hij wil graag een betere toekomst, niet alleen voor hemzelf en zijn familie, maar voor de hele gemeenschap. Door naar school te gaan hoopt hij straks een goede baan te krijgen zodat hij deze wens kan vervullen. Hij is inmiddels 9 jaar en zit, dankzij zijn sponsor, in de tweede klas van Seno Lower Basic School.

Nathaniel

De ouders van de 9-jarige Nathaniel zagen meteen dat hij het goed zou doen op school, maar wisten niet hoe ze dat ooit zouden moeten betalen. Ze hebben twee dochters en vier zonen die ze moeten verzorgen, en dat is zwaar. Nathaniel wilde wel graag naar school want ook hij droomt over een betere toekomst, maar zonder een sponsor was dit absoluut niet mogelijk. Nu zit hij in de tweede klas van St. Tresses Lower Basic School, en is hij trots om aan zijn sponsors te laten zien waar hij op school aan gewerkt heeft.

Contact

Stichting Kids2School
Dillegaard 92
6417 HJ Heerlen

Tel:

+31 (0)6 4885 2998

Mail:

info@kids2school.nl

KVK:

61417092

IBAN:

NL49RABO0301080771

RSIN:

8543.33.046

Sponsors